PDA

View Full Version : Dita e Kijametit/Dita e Gjykimit

Sybukura
09-01-07, 05:38
Te nderuar besimtar te Allahut.

Se pari dua te qartesoj qe ne fillim se me kete teme nuk dua te hap telashe mes besimtareve edhe jo besimtareve por jam shume kurioze per dicka, pra Diten e Gjykimit (apo sic quhet nga disa dita e kijametit). Kam lexuar edhe me kane treguar shume mbi te, kam pyetur shume besimtar te fese Islame por me kot, akoma nuk kam arritur ne nje pergjigje te sakte mbi kete dite te shumepermendur ne Kur’an. Madje ne c’do faqe te Kur’anit ne nje menyre apo tjeter permendet kjo dite kaq e rendesishme.
Dikush me ka thene qe ne kete dite do te gjykohet cdo njeri, familja nuk do te vleje me, pra do jete o mete per vete, do te te vihesh ne prova dhe do te pyetesh per cdo gje qe ke bere. Gjithashtu me kane thene se nese je Mysliman do te shkosh ne Xhenet e nese nuk je do te shkosh ne Ferr. Kjo eshte ajo qe me beri me shume pershtypje nga informatat qe kam mare nga besimtaret mysliman. Sa e vertete eshte kjo a mund te me thoni valle? Edhe nje pyetje tjeter kisha per juve, ato qe vrasin e presin ne emer te Allahut, ato qe ne nje ane jane fetar ne kulm edhe e zbatojne fene ashtu sic duhet, e nga ana tjeter vrasin veten por me veten e tyre marin edhe shume jete te tjera te pafajshme. Keta njerez a pergezohen nga Allahu apo do ndeshkohen. Allahu thone fal gjithcka, por a mund te me thoni atehere nese cdo gje eshte e vertete atehere perse Allahu do e ndeshkoje njerzimin ne kte menyre?

Pres pergjigjet tuaja!

Mireushkruashim!

lumi i matit
09-01-07, 08:42
tironce e do menimin tim apo jo?

Sybukura
09-01-07, 08:57
tironce e do menimin tim apo jo?
Jes plliz :)

lumi i matit
09-01-07, 09:08
Jes plliz :)

ok zogushe

asht rrene 100%, nuk ka as dite gjykimi nuk ka as zot

cdo fe te thot se po nuk besove ne fen time do shkosh ne ferr, kristianet thon se the only way to go to haven is through Jesus Christ, mazllumat po ashtu, thon se po nuk hodhe veten ne ere me u bo cop cop nuk do shkosh ne parajse.
pranej pallavrat e kuranit e bibles mos i nigjo se asht humje kone.

ergisi
12-01-07, 16:37
nejse, nuk po ia ve re shume ketij lum-matit te mesiperm pasi tema eshte tjeter. per sa i perket tironces. varet cfare do te dish konkretisht. nese do te shikosh vetem dritaren apo deren e shtepise, kurre nuk do e kuptosh nese eshte e mire apo jo. e njejta gje me shpjegimet ontologjike te botes. nese do te shikosh vetem nje dege, pa ia patur idene struktures... prandaj pyetja eshte evazive dhe dhe teper e paqarte.

P.S: kush te ka thene ty qe Allahu eshte fales dhe i fal te gjithe??

Dikushi
12-01-07, 16:46
kur te vija dita e gjykimit thuani zotit ti coje nje zile "dikushit" se ka nje muhabet me te.

Goce_Tirone
06-07-07, 13:32
ok zogushe

asht rrene 100%, nuk ka as dite gjykimi nuk ka as zot

cdo fe te thot se po nuk besove ne fen time do shkosh ne ferr, kristianet thon se the only way to go to haven is through Jesus Christ, mazllumat po ashtu, thon se po nuk hodhe veten ne ere me u bo cop cop nuk do shkosh ne parajse.
pranej pallavrat e kuranit e bibles mos i nigjo se asht humje kone.
Pajtohem me ty!

Goce_Tirone
06-07-07, 13:33
P.S: kush te ka thene ty qe Allahu eshte fales dhe i fal te gjithe??
Po nese kjo nuk do te ishte e vertete, nese Zoti ose ne kte vend Allahu nuk do te ishte fales atehere sdo te kishim nevoje per te, pra sdo te ishte zot por njeri. Apo jo?

Princess
08-07-07, 04:47
Nuk na perket neve te gjykojm allahun,zotin apo ca do emri qe te ket ne fe e e ndryshme,s'na takon te futemi aty ku s'na takon,nuk jan te gjith njerzit njisoj,disa besojn te tjeret jo,nuk behet njeri me zor te njohi kishe apo xhami.Prandaj edhe dita e kjametit te vij kur ta ket me ardh,ne ketu jemi,e presim.